Interview office manager Lisa: manusje-van-alles

Als er een functie is waarbij je goede people skills en organisatorische skills moet hebben, dan is het wel als office manager. En die rol is onze Lisa (28) zonder twijfel op het lijf geschreven. Ze is dan ook echt een manusje-van-alles, en dat vindt ze heerlijk! Lisa vertelt ons graag over haar afwisselende en fijne rol binnen Binck.

Alles op rolletjes

Mijn functie is heel breed, ik ben verantwoordelijk voor de processen die buiten het vaste werkproces om vallen’, legt Lisa uit. ‘Dat zijn facilitaire zaken zoals de telefoon van de front office aannemen, mensen ontvangen, facilitaire problemen oplossen, lunch regelen, noem het maar op. Ik zorg ervoor dat alles op kantoor op rolletjes blijft lopen en ik mag met mensen werken, dat vind ik fantastisch om te doen.’

‘Wat ik zo fijn vind aan het werken bij Binck is dat ik alles mag zeggen: ik mag mijn mening uiten en er is altijd ruimte om ideeën in te brengen. Daarnaast krijg ik als officemanager met iedereen te maken, waardoor ik echt het totaalplaatje van onze inspanningen krijg. Of het nu kantoormedewerkers, uitzendkrachten of leveranciers zijn, ze komen allemaal langs mij en ik spreek dus echt met iedereen. Die afwisseling vind ik heel fijn. Mijn werkdagen zien er dan ook nooit echt hetzelfde uit. Wanneer ik ’s ochtends op kantoor aankom neem ik de mensen van de ochtenddienst over en kijk wat er die dag op de planning staat. Welke afspraken zijn er en welk bezoek kan ik verwachten? Ik maak altijd een planning, maar er gebeurt op een dag zoveel ad hoc dat een hele strakke planning aanhouden niet lukt. Dat maakt het werk juist ook zo leuk, je hebt geen idee hoe je dag gaat verlopen.’

Gelukkig zorgt Lisa er desondanks wel voor dat ze het overzicht bewaart, zodat ze de ondersteuning kan bieden die haar collega’s nodig hebben: ‘Ik vind het altijd heel fijn om alles op een rijtje te kunnen zetten en dat is met het werk wat ik doe ook wel echt nodig, anders wordt het een grote chaos. Ik werk nauw samen met Farah, onze wagenparkbeheerder, en zij houdt ook van overzicht. Hierdoor kunnen we heel goed met elkaar samenwerken en vullen we elkaar op verschillende vlakken heel erg aan. Dat is zo fijn met zo’n afwisselende baan als de mijne!’

Alhoewel Lisa in haar werk zich al veel van hot naar her beweegt, kan ze ook in haar vrije tijd niet zo goed stilzitten: ‘Ik sport heel graag, ik vind het heerlijk om te boulderen of een yogasessie te doen. Dat kan me echt helpen ontspannen na een hectische werkweek. Verder vind ik het onwijs tof om naar intieme concerten te gaan, bijvoorbeeld in Het Paard de Melkweg, maar dat zal nu helaas nog even op zich moeten wachten. Gelukkig ga ik ook met heel veel plezier naar mijn werk!’

Terug naar magazine