Van verkeersregelaar opleiding naar Teamleider Verkeer

Bij Binck doen we er alles aan om te zorgen dat je je thuis voelt, ook als je er tijdelijk even tussenuit bent geweest. Dit gold ook voor Sem: hij werkte een aantal jaar voor ons als verkeersregelaar en is na een korte detour onlangs weer onderdeel geworden van het Binck-team, maar dit keer als teamleider verkeersregelaars van de regio Noord-Holland. Hij vertelt over de weg die hij heeft afgelegd en hoe die hem weer terug naar Binck heeft geleid.

“Ik ben ooit bij Binck begonnen als verkeersregelaar en ik had het enorm naar mijn zin,” vertelt Sem. “Ik stond op het punt om door te groeien naar coördinator binnen mijn team, maar ineens had ik regelmatig last van steken op mijn borst en moest ik er helaas voor kiezen om tijdelijk een andere weg in te slaan. Ik heb in de tussentijd wel contact gehouden met mijn toenmalige teamleider, want ik werkte altijd met veel plezier bij Binck en ze zijn heel goed voor mij geweest, ook in de periode dat het minder goed met mij ging. Uiteindelijk heb ik na een tijdje besloten om weer terug te komen als verkeersregelaar, waarna ik al vrij snel mocht doorgroeien naar coördinator en uiteindelijk naar teamleider. Daar ben ik Binck heel dankbaar voor, want ik vind het een onwijs gave functie.”

Afwisseling

Sem heeft nu een verantwoordelijke rol binnen het Binck-team en daar geniet hij enorm van: “Ik heb er onwijs naar uitgekeken om die verantwoordelijkheid te mogen dragen die je als teamleider krijgt. Als teamleider ben je immers verantwoordelijk voor de hele regio waar je werkt, dus ik stuur mensen aan en ik mag problemen oplossen. Het leukste aan mijn werk vind ik de controlerondes die ik rijd, want je komt overal en bent constant in contact met mensen. Geen dag ziet voor mij er hetzelfde uit: soms heb je een week waarin alles op rolletjes lijkt te lopen en dan heb je weer een week waarin het onwijs druk is. Daarnaast ben ik het ene moment onderweg voor controles en het andere moment op kantoor voor besprekingen en administratieve werkzaamheden. Ik hou van die afwisseling, maar ik merk wel dat ik na een week werken behoorlijk bekaf thuiskom op vrijdagmiddag. Met een voldaan gevoel, dat dan wel!”

 

Sem aan het werk als verkeersregelaar

Take control

De 28-jarige Sem draagt zijn verantwoordelijkheid graag, maar hij heeft er wel aan moeten wennen, vertelt hij: “Ik had hiervoor nog niet eerder een leidinggevende functie gehad, maar ik heb gelukkig wel ervaring opgedaan met mensen aansturen in mijn rol als coördinator. Daarin ben je aanspreekpunt binnen het team en vorm je als het ware de schakel tussen de planning en de teamleiders. Dat heeft er denk ik wel aan bijgedragen dat ik best goed mijn draai heb kunnen vinden in mijn werk. Daarnaast ben ik heel blij dat ik naast me nog twee hele fijne en ervaren teamleiders heb staan die weten wat ze moeten doen om de boel draaiende te houden. Als ik ergens niet uitkom, kan ik altijd bij hen terecht en dat werkt heel prettig. Het enige waar ik niet naar uitkijk – en wat tot nu toe gelukkig nog niet nodig is geweest – is collega’s ontslaan: het hoort bij de functie, maar het is natuurlijk niet iets wat je graag doet.”

 

Energie opladen

Met Sem zelf gaat het intussen een heel stuk beter en hij heeft nu, naast zijn baan, ook weer ruimte om zijn hobby’s uit te voeren – als hij niet te moe is van zijn werk, natuurlijk. “Na een week hard werken is het heel fijn om te kunnen ontspannen en leuke dingen te doen. Van kinds af aan heb ik altijd heel veel plezier gehaald uit voetballen, maar helaas staat dat nu op een laag pitje vanwege de huidige situatie,” vertelt Sem. “Daarnaast vind ik muziek maken heel erg tof: ik ben drummer en heb ook in een band gezeten. Muzikaliteit zit in mijn familie, want mijn zusje is ook artiest. We zijn dan ook weleens samen de studio ingedoken en ik vind het heel gaaf om – samen met haar, maar ook zelf – muziek te kunnen maken. Dat is echt mijn uitlaatklep ’s weekends die ervoor zorgt dat ik op maandagochtend weer met energie naar mijn werk ga.”

Krijg jij geen genoeg van onze Binck-verhalen? Je vindt hier nog meer ervaringen van onze collega’s en je kan hier meer vinden over Binck zelf. Ook onderdeel van ons toffe team uitmaken? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures en wie weet hoor jij binnenkort ook bij ons Binck-team!

Terug naar magazine