Praktische sollicitatietips van onze teamleider recruitment Denise

Denise, teamleider recruitment, heeft voor Binck al honderden sollicitatiegesprekken gevoerd en weet dus als geen ander hoe jij je het beste kunt voorbereiden. Met deze tips kan het gesprek bijna niet fout gaan en kun je direct aan de slag. Altijd handig om te weten. Vooral als je bij Binck wil komen werken mag je dit zeker niet missen!

1. Ga op tijd naar bed
In een sollicitatiegesprek zitten met grote wallen en een continue gaap onderdrukking komt niet erg motiverend over. Daarnaast ben je veel scherper in je antwoorden met die paar extra uurtjes slaap.

2. Bereid je goed voor
Dit zorgt voor veel minder stress op de dag van de sollicitatie. Hierbij moet je denken aan de route plannen, de spullen die je mee wilt nemen verzamelen en eventueel jouw geluksoutfit klaarleggen.

3. Lees je in over het bedrijf
Dit is fijn voor jezelf, maar komt ook geïnteresseerd over. Het zou vervelend zijn als je de vraag krijgt, waarom je gesolliciteerd hebt bij juist dat bedrijf, en je hier niet direct een antwoord op hebt. Het komt ook altijd positief over als je wat vraagt over iets wat je  op de website hebt gelezen. Dit wordt vaak gezien als een pluspuntje!

4. Wees niet zenuwachtig
Soms kun je er niets aan doen en bibber je zenuwachtig de drempel over van jouw toekomstige werkgever. Als dit gebeurt kun je dit het beste gewoon benoemen in het gesprek. Wat zou kunnen helpen is als je iets eerder van huis weggaat, zodat je voor jouw sollicitatiegesprek nog even een rondje in de buurt kan wandelen. Hier word je rustig van.

 

5. Neem altijd wat te drinken
Er wordt altijd wel gevraagd of je wat wilt drinken en dit is heel verstandig om te aan te nemen. Zenuwen en praten zorgen voor een droge mond, dus beter als je hier al op voorbereid bent!

6. Zeg andere collega’s op kantoor gedag
Het komt vaak voor dat je op de locatie van jouw sollicitatie andere werkende mensen voorbij ziet komen. Zeg deze mensen ook vriendelijk gedag, zodat zij ook een goede eerste indruk van je hebben. Je weet maar nooit of dit in jouw voordeel kan werken.

7. Bedenk van de tevoren een paar dingen die je graag wilt vertellen over jezelf
Het is niet de bedoeling dat je een spreekbeurt over jezelf gaat houden alleen is het wel fijn om al een paar steekwoorden of onderwerpen voorbereid te hebben.

8. Hou alles kort en bondig
Degene met wie jij een sollicitatiegesprek hebt moet geboeid blijven. Dus vertel alles vlotjes, zodat de focus op jou blijft. Je wilt niet dat je midden in jouw geweldige verhaal onderbroken moet worden omdat de tijd bijna voorbij is.

 

9. Neem netjes afscheid met een lach
Jouw laatste minuten zijn belangrijk, omdat deze blijven hangen. Een leuk afscheid kan je zien als een goed einde van een film. In dat geval loop je ook vrolijker de bioscoop uit dan bij een slecht einde.

10. Zorg voor opvolging als hier om wordt gevraagd
Het kan zijn dat er in een gesprek gevraagd wordt naar referenten of andere informatie. In dat geval kun je deze het beste zo snel mogelijk opsturen met een leuke mail erbij. Hiermee kunnen ze alvast zien wat een leuke en goede collega jij bent 😉

De sollicitatietips direct toepassen?

Bekijk dan hier alle vacatures

Vacatures

Terug naar magazine