Bakkie van Binck op het Malieveld

30 oktober 2019 was het een belangrijke dag voor de bouw in Nederland. Door het huidige stikstof en PFAS-beleid dreigen vele projecten niet door te kunnen gaan, met alle gevolgen van dien. Tijd voor actie dus. In navolging van de actie van de boeren trok ook bouwend Nederland naar het Malieveld om hun onvrede over de aanstaande crisis te uiten.

Betrokken

De bouw is één van onze hoofdbranches en is voor ons dus ook heel belangrijk. De problematiek voor de bouw is ook onze problematiek. Dus vonden we het bij Binck belangrijk onze solidariteit te tonen met de actie. Maar langs de kant gaan staan met een spandoek past niet bij onze manier van dingen doen. Wij willen er middenin staan.

En dat deden we. Collega’s Beau en Zepp gingen met goed gevulde rugzakken vol warme chocolademelk het veld op. De sfeer was goed al was het duidelijk dat er grote onvrede heerste. De meesten waren al vroeg aangekomen en aan de gesprekken (en dialecten) was duidelijk te horen dat ze uit alle hoeken van het land waren afgereisd.

Warm ontvangst

Er waren uiteraard een aantal voor ons bekende partijen maar ook veel nieuwe gezichten om even kennis mee te maken onder het genot van een warm ‘bakkie’. Want ondanks het zonnetje was onze chocolademelk een welkome opwarming voor de verkleumde handen die er al uren stonden. Uiteraard was er ondanks de ernstige situatie nog steeds ruimte voor gezelligheid.

Trots

Na meerdere tassen vol chocolademelk was het dan toch tijd om het veld te verlaten. Wij snappen ook heel goed dat het voor de aanwezigen meer was dan alleen een georganiseerd samenkomen. Het was een manier om te zorgen dat er actie wordt ondernomen. Het is nu aan het kabinet om de sector te gaan steunen. Wij zijn in ieder geval trots op de aanpakkers van Nederland!

Terug naar magazine