Koele tips voor iedereen die met warm weer buiten werkt

Het is heerlijk om in de buitenlucht te werken, maar als de temperatuur boven de 30 graden uitstijgt kan dit toch iets minder aangenaam zijn. Aan de temperatuur kunnen wij helaas niets doen, maar met deze tips misschien wel iets aangenamer en koeler.

1. Drink veel
En dan bedoelen we natuurlijk geen bier of wijn, maar water. Met warm weer zweet je sneller en verlies je hierdoor meer vocht dan normaal. Om niet uitgedroogd te raken is het daarom belangrijk om veel te drinken. 2 liter per dag om precies te zijn. Dat zijn 4 flesjes of 8 glazen water. Moet lukken toch? Neem in ieder geval zelf een flesje water mee, zodat je altijd kan drinken. Mocht je na het werken lekker het terras op gaan vergeet dan niet om naast je alcoholische drankje ook een glaasje water te bestellen.

2. Chips eten
Door te zweten verlies je niet alleen vocht, maar ook zout. Als je gewoon normaal eet is het in principe niet nodig om extra zout te eten, maar het kan geen kwaad om iets meer zout dan normaal te eten. Goed excuus dus om lekker chips en nootjes te eten.

3. Insmeren en nog eens insmeren en nog eens etc.
De zon schijnt met warm weer krachtiger en daardoor wordt de kans om te verbranden groter. De komende dagen wordt zonkracht 7 verwacht, wat betekent dat je al na een kwartier kunt verbanden! Een verbrande huid doet niet alleen pijn, maar kan ook heel gevaarlijk zijn. Zo kun je kan blaren, koorts of hoofdpijn krijgen. In het ergste geval kan het zelf leiden tot huidkanker. Smeer je om de 2 uur goed in met min. factor 30 of 50.

4. Petje op
Houd je hoofd letterlijk koel met een pet. Kies wel voor een lichte kleur (geel bijvoorbeeld ?), aangezien donkere kleuren warmte absorberen en je het hierdoor juist warmer krijgt. De pet beschermt je daarnaast ook tegen de zon en helpt je om een zonnesteek te voorkomen.

4. Keep it cool
Je lichaam koel houden in 30+ graden terwijl je buiten aan het werk bent klinkt misschien onmogelijk. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om oververhitting te voorkomen:

Zoek jij werk in de buitenlucht?

Laat jij je niet afschrikken door een beetje zon? Bekijk dan onze vacatures.

Bekijk vacatures 

Terug naar magazine