Binck begeleidt snorfietsers bij het verplicht dragen van een helm

De Amsterdamse fietspaden worden steeds drukker en dit levert soms gevaarlijke situaties op. Om de veiligheid en bereikbaarheid te vergroten heeft de gemeente Amsterdam besloten dat snorfietsen binnen de ring A10 vanaf maandag 8 april verplicht op de rijbaan moeten rijden. Dit betekent dat snorfietsers voortaan ook verplicht een helm moeten dragen om veilig op de rijbaan te kunnen rijden.

Verkeersregelaars snorfietsproject

Snorfieters verplicht op de rijbaan

De 56 plekken waar snorfietsen naar de rijbaan moeten, speciale wegmarkeringen, 3700 borden en een helmplicht levert een verkeerssituatie op die voor iedereen even wennen is. De komende 8 weken worden er daarom in opdracht van Traffic Service Nederland twee teams van 24 Binck verkeersregelaars ingezet om alle weggebruikers te begeleiden en te laten wennen. Een grote uitdagende klus die wij als Binck natuurlijk met veel plezier uitvoeren.

Verkeersregelaars Amsterdam

Teamleider Chyf langs bij het project

Teamleider Chyf gaat elke dag langs bij alle verkeersregelaars op het hele project om te zien of alles soepel verloopt. ‘Bij Binck vinden we persoonlijke begeleiding van onze medewerkers erg belangrijk. Ik ga altijd bij elk project langs om te zien of alles goed gaat en er zich geen calamiteiten voordoen. Ook controleer ik dan gelijk of iedereen op tijd is en een complete outfit aan heeft, zodat het werk goed en netjes kan worden uitgevoerd. Deze opdracht in Amsterdam is volgens Chyf wel een uitdaging. ‘We werken vaker in de drukke binnenstad van Amsterdam, maar elke dag 50 man aansturen is toch best wel hectisch, maar die uitdaging is juist wat mijn werk zo leuk maakt. Voor deze klus hebben we speciaal twee scooters aangeschaft zodat we snel kunnen schakelen en onze medewerkers gemakkelijk kunnen bereiken, via de rijbaan met helm op uiteraard’.

Teamleider Chyf

Riskeer boete

Het project loopt 2 maanden. Daarna is de ‘wenperiode’ voorbij en zullen snorfietsers zonder de begeleiding van onze verkeersregelaars met een helm de rijbaan op moeten. Wie dit dan niet doet riskeert helaas een boete.

Terug naar magazine