Het project van hoofduitvoerder Marcel

Sinds tweeënhalf jaar werkt Marcel Hartman bij Waal. Als hoofduitvoerder is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding over het project en zorgt hij ervoor dat de voortgang en veiligheid in orde zijn. Naast natuurlijk het bouwen zelf, vindt hij het contact met de mensen het leukst aan zijn werk. Zijn hart ligt eigenlijk in de kantoorbouw, maar meewerken aan een groot woningbouwproject zoals “De Stadhouders’ in Den Haag vindt hij ook een uitdaging.

Project Marcel Waal

Het project van…

Kun je iets meer vertellen over dit project? Het project ‘De Stadhouders’ omvat drie woningblokken met luxeappartementen. Op de kop komt blok 1, dat wordt een toren van 50 meter hoog. Daarnaast komt blok 2 en waar het tankstation nu nog ligt blok 3. Beide blokken worden ongeveer 25 meter hoog.

Is dit een groot project voor Waal?
Voor ons bedrijf is het momenteel het grootste project. In de piek zullen er straks ongeveer 100 tot 125 man werken.

Wat is er bijzonder aan dit project?
Er komen op een relatief kleine plek veel woningen te staan. Verder is het misschien wel bijzonder dat er niet wordt geheid. Hier in dit deel van Den Haag is dat best gebruikelijk, maar het brengt ook wel wat uitdagingen met zich mee. Als je op het bouwterrein kijkt, zie je nog een deel van de vloer van het oude pand. We gaan over die vloer het nieuwe gebouw bouwen. De mogelijke risico’s zijn natuurlijk van tevoren geanalyseerd, maar bijvoorbeeld de verzekeraar heeft hier terecht vragen over.

Waal project Marcel

Wat is Waal voor soort bedrijf?
Waal is een ontwikkelend bouwbedrijf en we realiseren in principe alleen woningbouw. Het werk is onderverdeeld in 3 verschillende teams, waarbij onderscheid wordt gemaakt in verschillende productgroepen: grondgebonden woningen en hoogbouw. Ik zit zelf in het team dat de grotere werken realiseert.

Wat vind je het leukst aan jouw functie?
Het bouwen op zich en het contact met de mensen en proberen het beste uit iedereen te halen op zijn eigen niveau.

Wat vind je het belangrijkste bij een project?
Dat de samenwerking tussen de verschillende partijen goed verloopt en je iets voor de ander over hebt. Dat is wel wat de afgelopen jaren merkbaar stroever loopt, omdat partijen eigen belangen hebben. Je moet gewoon samen één project zijn, en een gezamenlijk doel nastreven.

 

Wil je ook samenwerken met Binck?

Bekijk dan hier de mogelijkheden

Voor opdrachtgevers