070 383 35 95
Sollicitatietips van onze teamleider recruitment Denise
Nu solliciteren

Onze teamleider recruitment Denise heeft voor Binck al honderden sollicitatiegesprekken gevoerd en weet dus als geen ander hoe jij je het beste kunt voorbereiden. Met deze tips kan het gesprek bijna niet fout gaan en kun je direct aan de slag. Altijd handig om te weten. Vooral als je bij Binck wil komen werken mag je dit zeker niet missen!

Sollicitatietips

1. De avond voor de sollicitatie op tijd naar bed
In een sollicitatiegesprek zitten met grote wallen en een continue gaap onderdrukking komt niet erg motiverend over. Daarnaast ben je veel scherper in je antwoorden met die extra uurtjes slaap.

2. Bereid je goed voor
Dit zorgt voor veel minder stress op de dag van de sollicitatie. Hierbij moet je denken aan de route plannen, de spullen die je mee wilt nemen en eventueel jouw Lucky outfit klaarleggen.

3. Lees je in over het bedrijf
Dit is fijn voor jezelf maar komt ook goed over. Het is toch vervelend als je de vraag krijgt, waarom je gesolliciteerd hebt bij juist dat bedrijf, en je dit ter plekke moet gaan verzinnen. Het komt ook altijd positief over als je wat vraagt over wat je gelezen hebt op de website. Dit wordt vaak gezien als een pluspuntje!

4. Wees niet zenuwachtig
Soms kan je er niets aan doen en bibber je de drempel over van jouw misschien toekomstige werkgever. Als dit gebeurt kan je dit het beste gewoon benoemen in het gesprek. Maar als tip werkt het soms als je zorgt dat je tijd hebt om in de buurt van jouw sollicitatie heel even een rondje te wandelen.

5. Neem altijd wat te drinken
Er wordt altijd wel gevraagd of je wat wilt drinken en dit is heel verstandig om te aan te nemen. Zenuwen en praten zorgen voor een droge mond, dus beter als je hier al op voorbereid bent!

6. Zeg andere collega’s op kantoor gedag
Het komt vaak voor dat je op de locatie van jouw sollicitatie andere werkende mensen voorbij ziet komen. Zeg deze mensen ook vriendelijk gedag, zodat zij ook een goede eerste indruk van je hebben. Je weet maar nooit of dit in jouw voordeel kan werken.

7. Bedenk van de tevoren een paar dingen die je graag wilt vertellen over jezelf
Het is niet de bedoeling dat je een spreekbeurt over jezelf gaat houden alleen is het wel fijn om al een paar steekwoorden of onderwerpen voorbereid te hebben.

8. Hou alles kort en bondig
Degene met wie jij een sollicitatiegesprek hebt moet geboeid blijven. Dus vertel alles vlotjes, zodat de focus op jou blijft. Je wilt niet dat je midden in jouw geweldige verhaal onderbroken moet worden omdat de tijd bijna voorbij is.

9. Neem netjes afscheid met een lach
Jouw laatste minuten zijn belangrijk omdat deze blijven hangen. Een leuk afscheid kan je zien als een goed einde van een film. In dat geval loop je ook vrolijker de bioscoop uit dan bij een slecht eind.

10. Zorg voor opvolging als hier om wordt gevraagd
Het kan zijn dat er in een gesprek gevraagd wordt naar referenten of andere informatie. In dat geval kan je deze het beste zo snel mogelijk opsturen met een leuke mail erbij. Kunnen ze alvast zien wat voor een leuke en goede collega jij bent 😉

Wil je de sollicitatietips direct toepassen?

Bekijk dan hier alle vacatures

Vacatures

Terug naar magazine