Ken jij deze thuiswerktips al? Thuiswerktips van Tess

Nog nooit zijn zo veel mensen tegelijk thuis aan het werk geweest als nu. Je leest dit waarschijnlijk terwijl je aan het werk bent vanuit je woonkamer. Voor sommigen is het even wennen om vanaf de keukentafel te werken, anderen werken naadloos door vanuit hun thuiskantoor of de bank. Daarom heeft onze Tess van HR voor jou de beste thuiswerktips op een rij gezet zodat jij efficiënt, gemotiveerd en gezond blijft.

Home sweet office

Misschien werk je vaker thuis en heb je al een fijne plek waar je aan de slag kan. Zo niet, creëer dan voor jezelf een goede werkplek waar je comfortabel kan werken. Neem hier even de tijd voor, want een goede thuiswerk plek heeft zeker invloed op je productiviteit. Probeer desnoods verschillende plekken uit om te kijken waar je het beste (ongestoord) kan werken.

Zet je wekker

Zorg dat je in het ritme van een normale werkdag blijft. Natuurlijk kun je wat langer blijven liggen, omdat je niet achter aan in de file hoeft aan te sluiten, héérlijk! Zo blijf je als collega’s onderling goed bereikbaar. Dus zet gewoon die wekker en probeer niet tot diep in de nacht te Netflixen.

Kleren maken de dag

Hoe lekker het ook lijkt om de hele dag in je pyjama te zitten, na een paar dagen ga je jezelf toch echt lui voelen. Maak daarom jezelf aankleden onderdeel van je ritme. Dat betekent niet jezelf helemaal optutten, maar laat je trainingsbroek lekker in de kast liggen. Begin je dag met een verfrissende douche en goed ontbijt.

Zit niet stil

Begin je werkdagen met een ochtendwandeling. Normaal ga je ook de deur uit om naar het werk te gaan. Een frisse neus en even wat beweging helpen om je dag goed te starten. Sporten in de sportschool zit er even niet in. Maar gelukkig zijn er genoeg manieren om in beweging te blijven. Op YouTube vind je een hoop sportprogramma’s die je kan volgen, zoals yoga of intervaltraining.

Pauzes horen erbij

Vergeet niet af en toe even weg te stappen van je werkplek om je benen te strekken en je uit te rekken om rugklachten te voorkomen. Neem pauzes op de normale tijdstippen, zoals je ook op kantoor zou doen.

Vergeet niet te eten

Als je thuis lekker bezig bent kan je zomaar de tijd vergeten en daarom je lunch vergeten of uitstellen. Zorg ervoor dat je begin van de middag even de tijd neemt om een goede lunch klaar te maken. Niet alleen is het goed om (gezond) te eten, maar zo creëer je ook even rustmoment.

Maak het gezellig

Nu je niet kan bijpraten met je collega bij het koffiezetapparaat, is het belangrijk contact met elkaar te houden. Maak bijvoorbeeld een chatgroep aan met je team als je dat nog niet hebt, introduceer een digitaal koffiemomentje tussendoor of ga samen video-lunchen. Vrijdagmiddagborrels kunnen ook prima doorgaan met een biertje of wijntje vanaf de bank. Met als bijkomend voordeel dat niemand naar huis hoeft te rijden! Er zijn verschillende leuke en handige app’s die jullie kunnen gebruiken.