Wakker worden met bouwopruimer Touafik

Hij leest in zijn vrije tijd wetenschappelijk stukken van Einstein, studeerde privaat recht in Marokko en eet geen vlees en suiker, omdat dit niet gezond voor je is. Bij deze omschrijving denk je waarschijnlijk niet gelijk aan een bouwopruimer, maar Touafik werkt toch echt al vier jaar voor Binck.

Wakker worden met Touafik

Touafik komt uit Marokko, studeerde hier aan de universiteit en haalde zijn diploma in privaat recht. In 2000 verhuisde hij naar Nederland om verder te studeren aan de universiteit van Amsterdam. Dit liep iets anders dan gepland en koos na 9 maanden voor de liefde en stopte met zijn studie, omdat hij ging trouwen. Inmiddels heeft hij samen met zijn vrouw vier dochters en je kunt je vast voorstellen dat het voor Touafik soms dus best druk is in huis.

Bouwopruimer Touafik

Hoe laat sta je in de ochtend  op? 
Altijd om kwart over 5. Ik heb eigenlijk nooit moeite met opstaan, zodra de wekker gaat kom ik direct uit bed.

Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt? 
Ik ga direct naar de badkamer en gooi water in mijn gezicht. Dan ben ik gelijk wakker!

En ga je dan ontbijten? 
Ik ontbijt eigenlijk nooit thuis, maar ik wacht tot de werkpauze van 09:00 uur. Dan eet ik altijd brood met dadels en een beetje olijfolie. Maar de olijfolie moet wel die uit Marokko zijn en niet van de Albert Heijn dat is geen echte. Het smaakt er misschien naar, maar die is niet goed. Laatst met de Ramadan ontbeet ik helemaal niet en at ik het laatste om 22:00 ’s avonds. Anders moest ik al om half 4 al ontbijten dat is veel te vroeg.

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken? 
Voor niks ik wil gewoon slapen haha

Boek

En hoe ziet jou dag eruit als je thuiskomt? 
Het liefst wil ik even slapen, maar dat lukt niet echt met vier dochters. Ik kan niet streng tegen ze zijn, daar kan ik niet tegen. Als ze van hun moeder bijvoorbeeld voor straf naar boven moeten haal ik ze weer naar benden. Vandaag ga ik koekjes met pinda’s, honing en chocolade voor ze bakken. Zelf eet ik het niet, omdat ik geen suiker eet. Sinds 2 jaar doe ik dat nu, omdat ik heel veel heb gelezen over dat suiker en vlees niet goed voor je gezondheid is.

Hoe ziet jouw avondmaaltijd er dan uit? 
Ik begin altijd met groente en fruit en daarna tajine. Ik eet bijna elke dag vis en vind het belangrijk dat dit verse vis is. Kweekvis eet ik niet dat is net een soort aquarium. Vlees eet ik echt bijna nooit, eigenlijk alleen af en toe kip. Wel biologisch natuurlijk. Ik koop kip nooit in de supermarkt, want dat is niet echt biologisch, dat zeggen ze gewoon. Voor kip ga ik naar de boer en dan neem ik 4 of 5 kippen mee en die vries ik dan in. Ik ben wel een beetje moeilijk he?

Nee helemaal niet! Klinkt supergezond. Ik ben alleen benieuwd waar je die discipline vandaan haalt? 
Je moet gewoon durven. Maar je hoeft niet helemaal te stoppen met vlees eten. Gewoon minder.

En wat doe je ’s avonds het liefst na het eten om te ontspannen? 
Lezen. Ik lees soms over godsdiensten, maar meestal over wetenschap zoals bijvoorbeeld Einstein. Ik kan je wel een paar leuke theorieën vertellen als je wilt?

 

Wil jij ook in de bouw werken?

Bekijken hier dan onze bouw vacatures

Vacatures