Verzorgende IG niveau 3

Werken als verzorgende IG? Vind de juiste vacature!

Als een verzorgende IG (IG betekent individuele gezondheidszorg) ben je op verschillende vlakken in de zorg inzetbaar waaronder de gehandicaptenzorg en ouderenzorg. Wanneer je als verzorgende IG werkzaam bent of gaat werken stel jij altijd de verzorging van je cliënten centraal. In de meeste gevallen is dit in de vorm van ondersteuning bieden daar waar de cliënt dit zelf niet meer kan.

Het begint allemaal bij het opstellen van een zorgplan voor de cliënt. Samen met collega’s vanuit het zorgteam wordt een uniek zorgplan opgesteld wat specifiek is gericht op de cliënt. In dat zorgplan staan afspraken beschreven over de invulling van de zorg, zoals bijvoorbeeld welke medicatie nodig is, hoe vaak iemand zorg krijgt of de doelen van de zorg. Daarnaast voer je als verzorgende IG ook verpleegtechnische handelingen.

Waar kan ik werken als verzorgende IG?

Wanneer jij de opleiding verzorgende IG niveau 3 hebt afgerond bij een erkend leerbedrijf kan je werken in bijvoorbeeld de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg of maatschappelijke zorg. Bij Binck richten wij ons voornamelijk op de eerste twee, de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg.

Verzorgende IG in de ouderenzorg

Werk als verzorgende IG in de ouderenzorg

Wanneer je er als verzorgende IG voor kiest om in de ouderenzorg te werken dan zal je logischerwijs veel met oudere mensen werken. In jouw dagelijkse werkzaamheden ben je onder andere verantwoordelijke voor de volgende werkzaamheden:

  • Wassen van cliënten
  • Aan- en uitkleden van cliënten
  • Het verzorgen van de maaltijden
  • Het geven van de juiste medicatie
  • Uitvoeren van activiteiten voor de ouderen
  • Uitvoeren van verpleegtechnische handelingen

De belangrijkste taak van een verzorgende IG in de ouderenzorg is het opstellen en vervolgens uitvoeren van het zorgplan en de voortgang van hiervan monitoren.

Verzorgende IG gehandicaptenzorg

Verzorgende IG in de gehandicaptenzorg

Wanneer je kiest om aan het werk te gaan in de gehandicaptenzorg zal je logischerwijs werken met mensen die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben. Omdat zij net als mensen in de ouderenzorg vaak niet meer in staat zijn om voor zichzelf te zorgen is ondersteuning en persoonlijke verzorging van belang. Als verzorgende IG in de gehandicaptenzorg voer je ondere andere de volgende werkzaamheden uit:

  • Hulp bieden bij het huishouden
  • Verzorgen van maaltijden
  • Advisering bieden waar nodig
  • Uitvoeren van verpleegtechnische handelingen

Het is van belang dat je goed kunt inschatten wat de betreffende cliënt nodig heeft en daarop aansluitend een goed advies kan uitbrengen hoe diegene het beste om kan gaan met haar of zijn beperking.

Verzorgende IG vacatures vind je bij Binck!

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan als verzorgende IG in de ouderenzorg of gehandicaptenzorg en ben jij in het bezit van een diploma verzorgende IG? Solliciteer dan op één van onze openstaande zorgvacatures en wordt onderdeel van ons zorgteam!