Werken als planner: Work hard, play hard

Interview Michelle, Teamleider Planning

Work hard, play hard – het motto van onze Planning afdeling. Ons hechte team planners zet zich iedere dag in om alle puzzelstukjes op hun plek te leggen. Teamleider Michelle vertelt over hoe zij bij Binck is gestart, wat een planner nu eigenlijk precies doet en wat haar werk bij Binck zo leuk maakt. Lees je mee?

“Zo’n 5,5 jaar geleden kwam ik voor Binck werken als Recruiter Bouw. Toen was het team van Binck nog een stuk kleiner: we waren met z’n vijven en zaten nog in een veel kleiner pand. Ik had mijn sollicitatiegesprek met Denise onder de trap in de keuken. We deden in die tijd nog alles met z’n allen: als er een ‘grote’ aanvraag binnenkwam, werkten we een avondje door, bestelden we pizza en bleven we zitten totdat we samen alles hadden geregeld. Daardoor was ik ook als recruiter al regelmatig aan het plannen. Het was mijn eerste echte baan na mijn studie Commerciële Economie en ik wist eigenlijk nog niet zo goed wat ik wilde doen. Recruiter leek me een goede startfunctie, maar het was toch niet helemaal mijn ding. Daarom besloot ik om 3 maanden met een vriendin door Azië te gaan reizen. Mario vroeg me een week voor mijn vertrek of ik daarna terug wilde komen als planner. Daar stemde ik mee in en dat bleek wél helemaal mijn ding te zijn.”

Werken als planner

Als planner is geen dag hetzelfde

Michelle vond helemaal haar plek als planner en genoot van de dynamiek van het werk: “Als planner ben je bezig om de puzzel dicht te krijgen wanneer er aanvragen van bouw- en verkeersklanten binnen komen. Stel je hebt morgen 12 man nodig, maar je hebt er maar 10 beschikbaar, dan moet je alle zeilen bijzetten om je planning rond te krijgen. Je belt medewerkers om te vragen of ze toch nog willen werken, je vraagt de bouwpassen aan. Het is veel schakelen en snel handelen. Geen enkele dag is hetzelfde; de ene dag is het relatief rustig, terwijl het de andere dag echt aanpoten is. Het is in ieder geval belangrijk om een goede band op te bouwen met zowel de klanten als de uitzendkrachten, want je bent echt de spil ertussen. Gelukkig werken er hele leuke mensen voor Binck en werken we met superleuke klanten samen. Als planner zorg je ervoor dat iedereen tevreden is, want jij bent voor hen het aanspreekpunt.”

Op locatiebezoek als planner

Inmiddels zijn we weer een aantal jaar verder en mag Michelle zichzelf teamleider van de afdeling Planning noemen. “Dat is gewoon zo gegroeid, ik kan me niet eens herinneren dat het me ooit gevraagd is,” vertelt ze lachend. “Ik had de meeste ervaring als planner en het ging me goed af, dus dan is het fijn dat Binck me het vertrouwen heeft gegeven om een stapje verder te doen. Binck groeide zelf natuurlijk ook; inmiddels hebben we een intern team van 25 man. Ik ben er heel trots op dat ik de groei van Binck vanaf het begin heb meegemaakt. De ambitie is om ieder jaar meer te groeien en dat is tot nu toe ieder jaar gelukt. Het is heel tof om daaraan bij te kunnen dragen.”

Als teamleider heeft Michelle natuurlijk andere verantwoordelijkheden dan die ze had als planner. “Voor mij is het belangrijk dat mijn team zich goed voelt en dat alles gezegd mag worden. Ik sta open voor alle meningen en ze kunnen altijd alles vragen of zeggen. Daarnaast waarborg ik de kwaliteit van de planning door deze te controleren, want zo kunnen we ervoor zorgen dat we daarmee aansluiten bij waar Binck voor staat. Als teamleider heb ik ook nauwer contact met andere afdelingen. Met de accountmanagers bespreek ik welke evenementen en infraprojecten eraan gaan komen. Daarnaast zijn Jannick – mijn eigen teamleider – en ik regelmatig bezig met forecasten: we kijken voor het komende jaar wat we kunnen verwachten. Met die informatie kan ik dan weer samenwerken met Recruitment. Wanneer we over een paar maanden een grote klus verwachten, kan ik met hen kijken naar het aantal opgeleiden wat tegen die tijd klaar is, hoeveel sollicitaties van gecertificeerden we gemiddeld ontvangen en kunnen we zo inschatten of we genoeg mensen hebben of dat we tekorten moeten opvullen. We houden ons dan bezig met hoe we dat kunnen doen zodat we alle diensten van de klant kunnen invullen. Juist dit strategische aspect en het anticiperen vind ik heel leuk om te doen!”

Voordelen werken als planner

Samenwerken en plezier hebben

Michelle bouwt inmiddels met liefde aan haar team, wat nu ook steeds meer aan het uitbreiden is. “We zijn nog op zoek naar enthousiaste planners om ons hechte, kleine team mee aan te vullen. Samenwerken en plezier hebben is voor ons heel belangrijk, al weten we wel allemaal van aanpakken en leunen we absoluut niet achterover. We werken keihard om de planning aan het einde van de dag te dichten, maar dat doen we wel op een gezellige manier. Dat past ook echt binnen de Binck-cultuur: ik kan me niet voorstellen dat het ergens anders intern zo leuk is als hier. Binck doet echt moeite om iedereen de verbinding met elkaar aan te laten gaan. Soms merk je dat je tijdens het werken echt gefocust bent op je eigen afdeling, maar het is natuurlijk belangrijk dat je de mensen daaromheen niet vergeet. Met onder andere toffe teamuitjes zorgt Binck er wel voor dat we dat groepsgevoel heel erg behouden.”

Dat een sterk en hecht team belangrijk is voor je successen, weet Michelle maar al te goed. “Het allerleukste aan ons werk als planners is dat je er samen altijd uitkomt. Soms komen we ’s ochtends binnen en lijkt het echt onmogelijk om de planning rond te krijgen. Dan denk ik stiekem weleens: ‘Hoe gaan we dit regelen?’ Natuurlijk roep ik dan wel altijd dat we het gaan regelen, maar ik vind het dan wel een uitdaging. Gelukkig regelen we het op de een of andere manier al-tijd. Het kan een keer met een avondje doorwerken met pizza’s zijn, maar aan het einde van de dag is het altijd geregeld. Je bent dan supertrots als je als team die complexe puzzel af hebt gemaakt en dan met een voldaan gevoel naar huis kan gaan. Dan besef je echt dat je elkaar allemaal nodig hebt.”

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en heb jij een hands-on mentaliteit? Lijkt het jou tof om onderdeel te worden van ons groeiende Planning-team? Dan hebben we goed nieuws: we zijn op zoek naar nieuwe planners! Je vindt de vacature hier.

Terug naar magazine