fbpx

Volg dit stappenplan om een bouwopruimer te worden!

Blog: Alles wat je moet weten als je bouwopruimer wilt worden!

Ben jij een sterk en fit persoon die graag zijn handen uit de mouwen steekt? Dan is het beroep bouwopruimer écht iets voor jou! Kijk wat werken als bouwopruimer inhoudt en kom erachter of dit bij jou past! Wil jij meer weten over werken als bouwopruimer? Lees dan gauw verder!

Wat wordt er verwacht van een bouwopruimer?

Als je bouwopruimer wilt worden dan wordt er van jou verwacht dat je een echte aanpakker bent. Dit houdt in dat je afspraken nakomt, een goede inzet toont en kan samenwerken. Verder is het belangrijk dat je fysiek fit bent, omdat het werk als bouwopruimer veel moet sjouwen. Dit alles loont zich op den duur in een vast project en een vast contract. Het hebben van een rijbewijs is ook zeker een voordeel. Er zijn dan meer mogelijkheden om aan het werk te gaan. Mocht je geen eigen auto hebben dan regelen wij een Binck auto voor je als dit nodig is om op het bouwproject te komen.

De werkzaamheden van een bouwopruimer

1

Als bouwopruimer zorg jij dat het bouwterrein opgeruimd is en er geen bouwafval rondslingert.

2

Jij houdt je bezig met het sjouwen van spullen en het scheiden van bouwafval zoals puin en hout

3

Jij zorgt voor een veilige werkomgeving op de bouwplaats. Door jouw werk iedereen op de bouwplaats gemakkelijk doorwerken en komt het werk niet stil te liggen.

4

Je ondersteunt andere vakmensen bij het sjouwen van materialen of machines en helpt bij het in- en uitladen van vrachtverkeer.

Behalen van VCA-diploma

Vacatures in de bouw zijn er voor iedereen! Voor een aantal functies in de bouw heb je geen diploma of ervaring nodig. Zo ook als je bouwopruimer wilt worden. Wel is het hebben van een VCA-diploma belangrijk in de bouw, omdat dit op de meeste bouwprojecten verplicht is. VCA is een programma waarin verschillende branches in de Nederlandse industrie hun kennis en ervaring op het gebied van veilig en gezond werken hebben gebundeld. Het is bedoeld voor bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren of in een risicovolle omgeving werken. Het VCA-certificaat is in de bouw meestal verplicht, omdat je hiermee laat zien dat jij en het bedrijf waar je werkt het belangrijk vinden om veilig en gezond te werk te gaan. Behaal je VCA-diploma in 1 á 2 dagen en jouw opties worden groter en groter!

Vacature bouwopruimer

Bouwopruimer in loondienst

Als bouwopruimer kan je in loondienst bij een bedrijf gaan werken. Je hebt dan veel vastigheid en vaak een uren contract of een vast contract. Hierdoor heb je een stabiel inkomen en weet je elke maand waar je aantoe bent. Ook heb je recht op vakantiegeld, krijg je doorbetaald als je een keer ziek bent en vaak bouw je ook pensioen op. Kleding en materialen krijg je van het bedrijf en hoef je niet zelf aan te schaffen. Veel voordelen dus!


Bouwopruimer
Vacature bouwopruimer ZZP

Bouwopruimer als ZZP’er

Ervaren bouwopruimers kunnen er ook voor kiezen om zelfstandig aan het werk te gaan. Als ZZP bouwopruimer heb je veel vrijheid en kan je zelf bepalen hoe veel je werkt en voor wie je werkt. Wat je per maand verdient heb je dus helemaal zelf in de hand. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je zelf verantwoordelijk bent voor afsluiten van verzekeringen en het opbouwen van pensioen. Ook zal je zelf opdrachtgevers moeten zoeken en regel je de administratie voor jezelf.


Bouwopruimer ZZP

Salaris bouwopruimer: Wat verdiend een bouwopruimer?

Het salaris van een bouwopruimer ligt gemiddeld tussen €1.900 en €2.500 per maand op basis van een 40-urige werkweek. Het salaris wordt bepaalt door verschillende factoren zoals het bedrijf, type project of ervaring. Ook kan het verschillen of je als bouwopruimer in loondienst bij een bedrijf werkt of als ZZP’er voor een opdrachtgever.

 

Interesse om bouwopruimer te worden?

Bevalt het wat je tot nu toe gelezen hebt en heb je interesse in een baan als bouwopruimer? Dan helpen wij je graag verder! We hebben opdrachtgevers door de hele Randstad.  Zo kan je bouwopruimer worden in Amsterdam maar ook Bouwopruimer worden in Den Haag of Rotterdam. De kans is groot dat je direct op een mooi bouwproject als bouwopruimer aan het werk kan. Bekijk hier de vacature bouwopruimer en meld je direct aan!

Nu solliciteren

Aanmelden kost maar één minuut!

Terug naar magazine