fbpx

De eerste stap zetten

Interview Ghassan, Portier

“Iedereen verdient waardevol werk”. Dit is een uitspraak die we bij Binck enorm belangrijk vinden en waar we hard ons best voor doen om deze waar te maken. Gelukkig hebben we al een aantal mooie voorbeelden binnen team Binck van passende succesverhalen. Zo kwam de 53-jarige Ghassan na jaren in Hongarije wonen weer terug naar Nederland, maar kon hij helaas geen werk vinden. Totdat hij vorig jaar december bij Binck aanklopte en binnen een week aan het werk ging. In dit artikel delen we zijn verhaal.

“Jarenlang woonde ik met mijn vrouw en mijn dochter in Hongarije, maar mijn broer, die hier in Nederland woont, werd ziek. Daarom zijn wij met z’n drieën hierheen verhuisd, want hij had familie nodig om voor hem te zorgen. We hadden al eerder meerdere jaren in Nederland gewoond, dus ik kende de taal al. Ook had ik veel ervaring in veel verschillende banen, dus ik had verwacht dat makkelijk zou zijn om werk te vinden. Dat viel uiteindelijk echt tegen. Overal waar ik solliciteerde werd ik afgewezen omdat ik niet Hollands genoeg was of omdat mijn vorige werkervaring – ik werkte oorspronkelijk in IT-management – niet aansloot bij de functie.”

Direct aan de slag

Ghassan stuurde enorm veel sollicitaties uit, maar werd telkens teleurgesteld. Tot hij een post van Binck op LinkedIn voorbij zag komen. “Ik zag een post over verkeersregelaar worden en heb me toen direct aangemeld. Toen ik twee dagen later werd gebeld of ik de dag erna langs wilde komen, was ik enorm verrast. Uiteindelijk kon ik de week erna direct voor Binck aan de slag.”

Met Ghassan’s achtergrond in IT besloten we al snel dat hij in een andere functie waarschijnlijk beter op zijn plek zou zijn. Nu is Ghassan werkzaam als portier op het renovatieproject aan de Fruitweg voor opdrachtgever VORM, waar hij veel plezier uit zijn werk haalt. “Als portier controleer ik de pasjes en VCA’s van iedereen die het gebouw in wil. Als er nieuwe collega’s zijn, geef ik ze een korte introductie met uitleg over de veiligheid in het gebouw. Ik ken het systeem goed en zorg dat als mensen (nog) niet in het systeem staan, er een tijdelijke pas voor hen komt en ze met spoed worden opgenomen in het systeem. Als het systeem niet naar behoren werkt, kan ik de problemen vaak zelf oplossen, soms in samenwerking met de ICT-afdeling. Maar ook buiten het aanmelden van mensen om zit ik niet stil: wanneer er geen mensen binnenkomen, spring ik onder andere bij met het opstellen van bestellijsten voor het onderhoud. Ik hoef me nooit te vervelen.”

Nu Ghassan een aantal maanden zijn rol als portier vervult op de Fruitweg, voelt hij zich er steeds beter. “Iedereen weet inmiddels dat ze het gebouw niet in kunnen zonder mijn toestemming. Het is fijn dat iedereen me weet te vinden; als ze iets nodig hebben, komen ze altijd vragen of ik kan helpen. Die verantwoordelijkheid en dat vertrouwen doet me heel goed.”

Ghassan aan het werk als portier

Dankbaar

Ghassan is dan ook enorm blij dat Binck hem heeft geholpen om te werken. “Zij hebben de eerste stap hier in Nederland voor mij mogelijk gemaakt, daar ben ik heel dankbaar voor. Bij Binck kwam ik direct met het team in contact en mocht ik langskomen. Als ik een opleiding wil volgen, is daar ook mogelijkheid voor. Mijn werk start om 06.00 uur ’s ochtends, maar ik woon in Rotterdam en kan er dan niet op tijd zijn met het openbaar vervoer. Binck heeft daarom een auto voor mij geregeld, zodat ik altijd op tijd ben. Ze hebben veel positiefs voor me gedaan en maken het mogelijk dat ik mijn werk goed kan doen.”

Wil jij, net als Ghassan, ook onderdeel worden van team Binck? Neem dan snel een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet nodigen we jou binnenkort ook wel uit om eens met ons te komen kletsen!

Terug naar magazine