Van stagiair naar Operationeel Directeur

Wat is er nu mooier dan niet alleen zelf groeien, maar ook de groei van een bedrijf vanaf het begin mogen meemaken? Dat kan onze eigen Jannick zeker beamen. Op dit moment is hij onze Operationeel Directeur, maar bijna zes jaar geleden was hij nog een stagiair bij Binck. Wij vonden het dan ook mooi om hem eens te vragen naar zijn begin bij Binck en de transformatie die zowel hij als wij sindsdien hebben ondergaan.

“Mijn carrière bij Binck startte ik als stagiair,” vertelt Jannick. “Ik studeerde Accountancy aan de Haagse Hogeschool en had in het tweede jaar van mijn opleiding al stage gelopen bij een grote corporate instelling. Daar voelde ik me niet op mijn plek: er was een behoorlijk hoge werkdruk en de sfeer was er onpersoonlijk. Toen ik in mijn derde jaar opnieuw stage moest lopen, ging ik op zoek naar een nieuw stagebedrijf. Ik voerde twee gesprekken: eentje bij opnieuw een grote, internationale speler en eentje bij Binck. Binck zat toen nog achter op een industrieterrein, er werkte twee man op kantoor en er lag een heel lelijk blauw tapijt op de vloer. Het bleek precies te zijn wat ik zocht.”

Jannick ging in gesprek met directeur en oprichter Mario en had met hem meteen een goede klik. Met wat hulp en begeleiding van onze boekhouder startte Jannick enthousiast aan zijn stage bij Binck, waar hij gelijk veel verantwoordelijkheid kreeg: “Mijn rol was om te helpen met de administratie en ik kreeg dan ook een hoop informatie op me af toen ik net binnenkwam. Ik mocht direct zelf aan de slag en het was mijn eigen verantwoordelijkheid om er ook echt iets van te maken. Natuurlijk mocht ik altijd bellen als ik hulp nodig had of ergens niet uitkwam, maar ik heb veel zelf uitgezocht. Dat vond ik onwijs tof en ik voelde me hier helemaal op mijn plek. Ik kwam binnen als stagiair en ben daarna nooit meer weggegaan.”

Klik

Niet alleen het werk zorgde er namelijk voor dat Jannick niet meer weg wilde, ook de sfeer onderling was en is voor hem erg belangrijk: “Juist de goede klik die we met elkaar hebben zorgt ervoor dat we voor elkaar hebben kunnen krijgen en nog steeds voor elkaar krijgen waar we nu staan. Ik spreek nog steeds van geluk dat ik bij een bedrijf met zoveel potentie voor succes binnen ben gestapt en ik denk dat wij met z’n allen het beste uit elkaar naar boven kunnen halen. Mijn hart gaat niet sneller kloppen van het behalen van een bepaald omzetdoel, ik streef ernaar om met een team van leuke mensen een hele mooie prestatie neer te mogen zetten. Dat we sinds mijn stage van 3 man op kantoor naar 30 man zijn uitgegroeid vind ik dan ook heel gaaf; het is echt een cadeautje om de groei van een bedrijf en die verschillende levensfasen te mogen meemaken.”

Jannick vijf jaar in dienst

Transformatie

Ook Jannick zelf heeft verschillende fasen mogen doorlopen bij Binck: “Ik kwam binnen als administrateur, maar deed er als stagiair eigenlijk al wat andere dingen bij. Dat heb je sneller wanneer je nog met een klein team werkt, dan pak je ook taken buiten je specialisme op. Zo hielp ik ook weleens met uitzendkrachten vinden en dacht ik mee over de planning. Naarmate we als bedrijf begonnen te groeien, ging ik meer uren werken en zijn we teamleden met veel kennis erbij gaan halen, zodat we zelf niet alles meer hoefden te blijven doen. Toch bleef ik me met de operationele taken bemoeien, want dat vond ik ook onwijs leuk. Dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik nu eindverantwoordelijk ben geworden voor de planning en het aansturen van de uitzendkrachten, met name binnen de verkeerssector. Mijn werkdagen zien er daardoor heel anders uit dan 6 jaar geleden. Zo breng ik nu nog maar ongeveer de helft van mijn tijd echt achter mijn bureau door; er gaat veel tijd zitten in gesprekken voeren en strategische overleggen houden. Geen dag ziet er voor mij hetzelfde uit en dat vind ik ontzettend leuk aan mijn werk! Verder vind ik het heel prettig dat Binck geen enorm hiërarchische structuur heeft en er altijd ruimte is voor een goed gesprek. Ik hecht heel veel waarde aan gezelligheid – zowel buiten werk om met mijn familie, vrienden en mijn vriendin als op de werkvloer – en dat vind ik bij Binck zonder twijfel terug.”

Ben jij benieuwd naar nog meer Binck-verhalen? Lees dan hier de verhalen van onze helden of kom hier meer te weten over Binck zelf. Wil je zelf ook een deel komen uitmaken van de Binck-familie? Bekijk dan Werken bij Binck onze vacatures en wie weet kom jij binnenkort ook wel op ons kantoor – inmiddels niet meer met lelijk blauw tapijt 😉 – werken!

Terug naar magazine