fbpx

Het is nooit te laat voor een carrièreswitch

Interview verkeersregelaar Ronald

Dat het nooit te laat is voor een carrièreswitch laat Ronald, werkend bij Binck als verkeersregelaar, maar weer eens zien. Hij heeft zijn baan in de horeca ingeruild voor een baan als verkeersregelaar. "Ik heb altijd in de horeca gewerkt en toen was ik het eigenlijk een beetje zat om in de horeca te werken. Ik moest vaak in de avond en tijdens alle feestdagen werken, en dit wilde ik niet meer".

“Ik heb hiervoor 2 dagen in de bouw gewerkt, maar dat was toch niks voor mij. Toen vroeg opeens iemand aan mij: “Is het niet wat voor jou om verkeersregelaar te worden?” Zo kwam ik bij Binck terecht en heb ik de opleiding tot verkeersregelaar gevolgd. Nu werk ik sinds 2019 alweer 3 jaar bij Binck”.

Interview verkeersregelaar Ronald

Ronalds ervaring

Ronald vindt het leuk om met mensen om te gaan. Hij vindt het fijn om mensen goed de weg te wijzen, te woord te staan en op een rustige manier te vertellen: “Er is op dit moment een omleiding, omdat er iets aan de hand is”. Ronald vervolgt zijn uitleg over wat hij leuk vindt aan zijn werk met “Als je de hele dag staat op een plek waar bijna niemand komt, dan vind ik dat minder”. Ronald heeft ook nog even in de zorg gewerkt. Hier zag hij ook al dat hij het leuk vindt om mensen te helpen en voor ze klaar te staan. Hij vindt het leuk om mensen op een rustige manier uit te leggen waarom er een afzetting of omleiding is. Ook geeft Ronald aan dat hij het vooral leuk vindt om evenementen te doen. “Bij evenementen komen heel veel mensen, daar hou ik nou juist van”. 😀

Over Binck zelf heeft Ronald het volgende te vertellen: “Ik vind het leuk dat je bij Binck jezelf kan zijn en dat er veel mensen met verschillende achtergronden zijn”. Hij vindt het leuk om met collega’s samen te werken en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ronald is ook positief over de werkwijze van Binck. “Toen ik bij Binck terecht kwam, ben ik goed behandeld. De werkwijze van Binck was snel duidelijk voor mij en ook de opleiding tot verkeersregelaar vond ik leuk en gemakkelijk om te volgen”.

Verkeer regelen met Ronald

Scheidsrechter Ronald

Naast het werk als verkeersregelaar is Ronald in zijn vrije tijd scheidsrechter. Hij is al 12 jaar KNVB-scheidsrechter bij de jeugdafdeling en zegt dit met veel plezier te doen. Hij ziet hierin ook de overeenkomsten met het werk als verkeersregelaar. “Hier moet ik er ook voor zorgen dat de wedstrijd goed verloopt zonder incidenten en dat alles volgens de regels gaat, en ja, dat komt als verkeersregelaar ook wel een beetje samen. Hier wil je ook dat een klus goed verloopt en dat alles goed op tijd gaat. Dus de rode draad in mijn verhaal is dat ik het leuk vind om alles tot een goed einde te laten komen. Dit alles kom ik ook als scheidsrechter tegen, al 12 jaar, en dat is onwijs leuk! Naast voetbal is zingen Ronalds grootste hobby. ‘’Ik zal nu niet voor jullie zingen’’ zegt Ronald met een knipoog. 😉

Op de vraag of Ronald nog wijze raad heeft voor Binck collega’s, is hij vrij duidelijk: ‘’Probeer altijd jezelf te blijven. Ik zie andere verkeersregelaars soms overdrijven in hoe ze te werk gaan, en zij krijgen dit dan ook weer terug van de fietsers of automobilisten. Als je gewoon net als ik rustig blijft en uitlegt waarom die afzetting er is en dat mensen even 5 minuten om moeten rijden, dan helpt dat veel meer dan als je probeert autoriteit uit te stralen. Probeer dus altijd rustig en jezelf te blijven.”

Vind jij het ook leuk om met mensen te werken en anderen te helpen? Zie jij jezelf al op een druk evenement staan? Doe dan net als Ronald de opleiding tot verkeersregelaar bij Binck!