fbpx

Ons favoriete recept: taartje van Binck

Wie jarig is trakteert!

Hier vind je ons favoriete recept en lees je hoe je deze heerlijke Bincktaart helemaal zelf kunt maken!

Vanilletaart

1. Verwarm de oven voor op 170 °C.

2. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter in een pannetje en laat het afkoelen zodat het niet te warm is. Meng in een grote kom met een garde de boter samen met de olie, eieren, melk en het vanilleextract tot een egaal mengsel. Voeg dan het zelfrijzende bakmeel, suiker en bakpoeder toe. Meng met de garde tot een egaal deeg.

3. Doe ongeveer ⅓ van het deeg in de bakvorm. Plaats de bakvorm 25 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is en de binnenkant niet meer zacht.

4. Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Haal het daarna voorzichtig uit de bakvorm en pak hem in met plasticfolie. De cake kan nu verder afkoelen zonder uit te drogen. Herhaal de stappen voor de rest van het deeg tot je 3 lagen hebt.

'Wie jarig is, trakteert.'

Blauwe botercrème

1. Klop de zachte boter met een mixer los tot deze wit en luchtig wordt.

2. Zeef de poedersuiker zodat er geen klontjes in zitten en voeg in twee delen toe. Klop het in 3 minuten tot een luchtig geheel. Voeg dan de vanille en melk toe en klop dit nog even goed door.

3. Om de botercrème blauw te maken voeg je als laatste de blauwe kleurstof gel of pasta toe. Begin eerst met een hele kleine hoeveelheid tot het de juiste blauwe kleur heeft.

Afwerking van de taart

Houd ⅓ van de botercrème apart, dit heb je later nodig voor de decoratie. Leg de eerste cakelaag op een mooi bord of schaal en smeer met een paletmes de bovenkant in met botercrème. Leg hier de volgende laag boven op en herhaal de stappen tot de cakelagen op zijn. Smeer ook de bovenste laag in met botercrème en verdeel over de zijkanten, zodat de hele taart is bedekt. Doe de overige botercrème in een spuitzak en maak hiermee mooie toefjes op de taart.

Ingrediënten

VOOR DE VANILLE TAART

250g boter

400g fijne kristalsuiker

400g zelfrijzend bakmeel

150ml melk

130ml zonnebloem olie

1el vanille -xtract

6 eieren (M)

1 zakje bakpoeder (16g)

 

VOOR DE BLAUWE BOTERCRÈME

200g boter (kamertemperatuur)

450g poedersuiker

2el melk

1tl vanille-extract

blauwe kleurstof op gel of pastabasis