fbpx

Tips voor werken tijdens de feestdagen

Blog: Zo kom jij de feestdagen gezellig door op je werk

Een groot deel van Nederland is vrij tijdens de feestdagen. Toch zijn er een aantal sectoren waarin het werk nooit stopt. Ben jij een van de “gelukkige” aanpakkers die mag werken tijdens de feestdagen? Dan hebben we voor jou een aantal tips om het werk tijdens Kerst en oud & nieuw leuker en gezelliger te maken. We kunnen immers allemaal wel wat extra gezelligheid gebruiken in deze gekke periode.

1. Probeer het positief in te zien

De treinen en wegen zijn leger dus je komt comfortabel en zonder vertraging aan op je werk. Geen verplichte gezelligheid en kriebelende kerstkleding. Je bent niet alleen, Kerst en oud & nieuw vieren met collega’s kan ook erg gezellig zijn. En natuurlijk is dat extra zakcentje ook niet verkeerd.

2. Verzorg je eigen kerstontbijt/lunch/diner

Trakteer jezelf op een lekkere kerstmaaltijd. Niets is beter dan kunnen uitkijken naar een uitgebreide maaltijd, vinden wij! Neem oliebollen mee of kook de dag van te voren een lekkere lunch of diner. Of bestel gewoon een diner bij je favoriete thuisbezorgd restaurant als je jezelf écht wilt trakteren…Zo steun je de horeca ook nog eens! 😉

3. Trakteer!

Waarom alleen jezelf blij maken als je ook anderen kunt blij maken? Neem extra oliebollen mee of maak een extra portie van je zelf gekookte maaltijd. Je kunt ook een kaartje schrijven voor je collega’s met wie je die dag ingeroosterd staat. Deel je blijdschap!

4. Pimp je outfit

Dit zijn de enige dagen van het jaar dat je je outfit kunt pimpen tijdens het werk. Gegarandeerd succes! Draag een kerstmuts, kerstsjaal, kerstsokken of zelfs kerstoorbellen. Niet alleen jij wordt hier blij van, maar je zal de hele dag door complimentjes krijgen van je collega’s en andere toeschouwers.

5. Bedenk dat het voor een goed doel is

Misschien vind je het een beetje zuur dat je werkt tijdens de feestdagen, maar dankzij jou kunnen je collega’s wél thuis kerstvieren. Kerst gaat om geven en zo geef jij je collega’s een dagje vrij! Een kleine opoffering voor het grotere goed, zullen we maar zeggen.

6. Laat zien dat je een echte aanpakker bent

Je wilt natuurlijk dat iedereen weet dat jij een echte aanpakker bent. Maak een selfie wanneer je aan het werk bent tijdens een feestdag en tag Binck!

Bij Binck is het altijd gezellig

Wil jij deel uitmaken van onze aanpakkers die het niet alleen tijdens de feestdagen gezellig maken, maar ook daarbuiten? Wij zoeken altijd nieuwe gezichten! Bekijk hier onze vacatures in de bouw of in het verkeer.