fbpx

Wonen en werken in het buitenland

Hoe Josephine Binck ondersteunt vanuit Curaçao

Josephine is een betrokken persoon en zit bij Binck helemaal op haar plek. Alle Binck collega’s kunnen bij haar terecht voor advies, een luisterend oor of een gezellig gesprek. Sinds kort woont ze weer op Curaçao en is ze remote gaan werken voor Binck, hoe ziet zo'n werkdag eruit?

Hoe ziet je functie eruit en wat zijn de werkzaamheden?

Mijn functie is grotendeels hetzelfde gebleven als op kantoor. Ik ben verantwoordelijk voor alle administratieve taken zoals contractverlengingen opstellen en verwerken. Daarnaast houd ik de ziekmeldingen nauwkeurig bij. Samen met mijn collega Aafke zit ik iedere week minimaal één keer om te overleggen, dat gaat super goed!

Hoe ziet je werkdag eruit?

Ik werk maandag, dinsdag en vrijdag. Een lange dag en twee halve dagen. Ik begin om 7 uur Curaçaose tijd. Allereerst bekijk ik mijn mail en Teams, vanuit hier rollen altijd een hoop taken. Als ik die heb geprioriteerd, ga ik eerst aan de slag met de ziekmeldingen en beantwoord ik de vragen van onze medewerkers over kleding, salaris en contracten. Dan vliegen de uren voorbij. Dat is hier niet anders dan op kantoor.

Josephine

Wat is de reden dat je naar Curaçao bent gegaan?

De reden dat ik naar Curaçao ben gegaan is omdat ik me hier een stuk fijner voel. Voor iedereen geldt dat het zonnetje goed doet. De ene heeft het alleen net iets meer nodig dan de ander. Vanaf midden september ben ik weer in Nederland voor minimaal twee maanden. Deze afwisseling vind ik fijn, want mijn familie is heel belangrijk voor mij.

Wat is er zo leuk aan werken in het buitenland?

Voor mij is Curaçao thuiskomen. Bij remote werken komt vaak de optie om heel veel plekken van de wereld te bekijken. Dat was niet mijn intentie van remote werken. Ik wilde graag weer terug naar mijn thuis. Ik ben heel blij dat ik voor Binck mocht blijven werken omdat ik het werk echt heel leuk vind en ik de snelheid en focus van Nederland niet volledig kwijtraak.

Wat mis je daar aan Binck?

Ik mis uiteraard de gezelligheid op kantoor. Met z’n allen lunchen vond ik altijd echt leuk. Nu werk ik 5 dagen van de week alleen thuis en dat kan best saai zijn. Gelukkig heb ik nog wel veel contact met iedereen via Teams.