fbpx

Tijd om aan de weg te timmeren

Interview Angelique, Keetdame en bouwopruimer

Een vrouw in de bouw; je ziet het niet vaak, maar Angelique(48) is erin groot geworden en een ‘bouwvrouw’ in hart en nieren. Na jaren een andere baan te hebben gehad, is ze terug gekomen in het vak waar ze is als klein meisje al mee in aanraking kwam. Angelique is naast keetdame ook bouwopruimer aan de Fruitweg in Den Haag. Nu is ze vastberaden om door te pakken in deze sector en te groeien naar de top. In dit blog vertelt ze over haar ervaringen, wat ze het leukste vindt om te doen en hoe ze zichzelf in de toekomst ziet.

‘’Het is tijd voor mezelf. Ik wil nu graag verder komen. Ik heb 12 jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt en ook een tijdje niets gedaan. De gehandicaptenzorg was leuk, maar uiteindelijk toch niets voor mij. Ik werk graag met én voor mensen. Zorgen voor mensen vind ik leuk, maar ik bouw graag ook een band met mensen op. Die ruimte kreeg ik niet in de zorg. Die tijd was er simpelweg gewoon niet. Dit lukt namelijk niet als je maar 10 minuten bij iemand bent. Bij Binck vind ik het dan ook fijn dat ik lekker een babbeltje kan maken met iedereen, terwijl ik zorg dat alles schoon, netjes en opgeruimd is.’’

Keetdame Angelique

Gefocust blijven

Angelique is gelukkig getrouwd met Patrick, woont in Den Haag, moeder van twee dochters en oma van een kleinzoon. ‘’Mijn gezin, daar haal ik de meeste energie uit’’ zegt ze. Haar gezin is haar grootste rijkdom. Beide dochters van 24 jaar zijn inmiddels uit huis, dus woont ze alleen, én met veel liefde, met haar man Patrick. Helaas heeft ook zij te maken gekregen met de vervelende gevolgen van het coronavirus. Door het uitbreken van de pandemie heeft ze één van haar dochters en haar kleinzoon, die in Engeland wonen, al sinds de uitbraak niet gezien. Angelique mist ze heel erg en het grijpt haar enorm aan dat ze haar rol als oma niet kan vervullen momenteel. ‘’Ik wil graag een oma zijn, maar dat gaat momenteel niet.’’ zegt ze.  Ondanks deze tegenslag houdt ze hoop op een snel weerzien met haar dochter en kleinzoon. Het werk bij Binck biedt haar structuur en afleiding, terwijl ze hard timmert aan de weg en gefocust blijft op haar doelen.

Met de paplepel ingegoten

Fysiek werk is geen onbekend terrein voor Angelique. Ze steekt graag haar handen uit de mouwen. Haar vader heeft een verleden in de huizensloop. ‘’Hij had een bedrijf in het slopen van huizen en verkocht de overgebleven materialen vervolgens.’’ Angelique stond toen al bovenop de daken en is hier dus al jong mee aanraking gekomen. De interesse in het fysieke werk is nooit weg gegaan.  ‘’Het fysiek bezig zijn is dan ook wat haar het meeste trekt. De keet schoonhouden, dus onder andere de toiletten en kantoortjes schoonhouden doe ik dagelijks met heel veel plezier.’’ Ze heeft het enorm naar haar zin en vindt eigenlijk alles leuk aan haar werk. ‘’het geeft me voldoening dat de jongens in de bouw ’s ochtends in een schone ruimte kunnen starten met een bakkie koffie’’. Wie ze werk leuk vindt, doet dit vaak ook goed. Dat ze haar werk goed doet, is een ding wat zeker is en dat valt natuurlijk haar collega’s in de keet ook op. Één van de eerste dingen die ze te horen kreeg van haar collega’s was dan ook: ‘’zo, jij mag blijven!’’.

Flexibiliteit

Angelique is erg druk. Ze doet dit werk 35 uur in de week en combineert dit met haar hobby’s zoals: wandelen en skeeleren in de natuur. Hiernaast is ze ook gek op haar hond. De flexibiliteit die Binck biedt vindt ze dan ook heel belangrijk. ‘’Over het algemeen ben ik op tijd, maar soms komt het weleens voor dat ik wat later ben door de hond. Hier wordt nooit moeilijk over gedaan, dat is erg fijn’’. Dit vindt ze dan ook het meest fijn aan Binck.

Toekomst

Angelique is nu gebrand om door te pakken. De ambitie en motivatie spat, net zoals bij vele Binckies, ervan af. Op kort termijn ziet ze zichzelf wel als portier op de bouwplaats lopen. Maar op langer termijn heeft ze nog grotere plannen: ‘’Over 5 jaar zie ik mezelf aan de top. Dan heb ik m’n rijbewijs en dan wil ik graag een eigen bedrijf hebben’’. In de tussentijd timmert ze hard aan de weg en probeert ze zoveel mogelijk genieten van haar werk, haar gezin en haar hond.

Wil je ook aan de slag als keetdame of bouwopruimer? Meld je aan aan via deze vacature! Of ben je op zoek naar aanpakkers zoals Angelique? Neem dan een kijkje op de pagina voor opdrachtgevers in de bouw.

Terug naar magazine