fbpx

Alles eruit halen wat erin zit

Interview Pepijn, Bouwopruimer & Verkeersregelaar

Jonge talenten hun volle potentieel laten benutten, dat vinden wij bij Binck heel belangrijk. Wij vinden immers dat iedereen waardevol werk verdient! Een goed voorbeeld van een van onze jonge talenten is de 20-jarige Pepijn. Via een van onze Facebook-posts kwam hij bij Binck terecht en nu werkt hij al bijna twee maanden met veel plezier als bouwopruimer. Een baan die goed bij deze harder werker lijkt te passen!

“Voordat ik bij Binck kwam werken, heb ik veel verschillende dingen gedaan. Ik hou van variatie en ben niet goed in stilzitten. Ik heb al verschillende soorten banen gedaan en liep er telkens op vast dat ik niet genoeg uitdaging vond in mijn werk. Ik zit in een tussenjaar en merkte dat mijn handen begonnen te jeuken om iets te doen. Ik hou van hard werken en aanpakken en dat sprak me dan ook aan toen ik een Facebookpost van Binck over werken in de bouw voorbij zag komen.”

Pepijn bouwopruimer

Leergierig

Pepijn solliciteerde na het zien van de post direct bij Binck, ook al had hij nog geen ervaring binnen de bouwsector. Onze recruiters voelden meteen het enthousiasme, de hands-on mentaliteit en de leergierigheid van Pepijn en besloten hem aan te nemen. “Ik kreeg het advies om direct mijn VCA-certificaat te halen, zodat ik op een klus kon worden ingezet als bouwopruimer. Die had ik binnen drie weken binnen en toen mocht ik gelijk beginnen. De functie waar ik op werd ingezet vroeg ook van me om als verkeersregelaar te werken, maar ook daar had ik nog niet het benodigde certificaat voor. Dat was totaal geen probleem, want er werd direct geregeld dat ik ook daar mijn certificering voor kon halen. Zo had ik binnen een maand de twee certificaten binnen die ik nodig had om mijn werk te kunnen doen.”

Support

Pepijn is positief verbaasd over wat Binck voor hem over heeft en wat ze in korte tijd voor hem hebben kunnen doen. “Het is echt duidelijk dat alles bij Binck heel goed geregeld is. Als ik iets nodig heb, mag ik altijd bellen. Laatst had ik een verzoek en stond er de volgende ochtend iemand van Binck voor me klaar op de parkeerplaats bij mijn klus om me daarin te helpen. Dat vind ik heel fijn, dat ik weet dat er naar me wordt geluisterd.” Niet alleen het kantoorteam van Binck staat voor de jonge Pepijn klaar, ook zijn directe collega’s zijn er voor hem: “Alhoewel ik verreweg de jongste van het team ben en veel collega’s in totaal andere levensfasen zitten dan ik, zijn ze superaardig en helpen ze me met van alles. Het is echt heel fijn om in zo’n supportive team te worden ontvangen.”

Pepijn aan het werk

Pepijn op project Woonhaven Elka voor opdrachtgever Adriaan van Erk in Lisse

Hands-on

Pepijn is nog maar net begonnen met zijn werk voor Binck, maar hij heeft nu al zin in wat er nog gaat komen. “Ik hou van de diversiteit die mijn werk me op dit moment biedt. Voor mij is het belangrijk dat er veel afwisseling in mijn werk zit, dat ik praktisch aan de slag kan en dat ik aan het einde van een werkdag echt voel dat ik aan het werk geweest ben. Dat vind ik hier op dit moment zeker weten. Voordat ik bij Binck begon, heb ik me ingeschreven voor het Hout- en Meubileringscollege (HMC). Ik vind het namelijk heerlijk om met mijn handen bezig te zijn en het is voor mij dan ook ideaal om nu in de bouwsector aan de slag te kunnen. Dat Binck me heeft willen helpen om snel aan het werk te komen, vind ik dan ook superfijn. Ik kijk uit naar wat ik bij Binck nog meer mag leren en ondernemen wat betreft praktisch werk, ik heb er heel veel zin in!”

Wil je net als Pepijn ook aan het werk in de bouw? Lees er hier alles over! Of ben je op zoek naar aanpakkers die een handje kunnen helpen op jouw bouwproject? Neem dan een kijkje op onze pagina voor opdrachtgevers in de bouw.

Terug naar magazine