fbpx

Hoe word je een timmerman?

Blog: Vaardigheden, opleiding, salaris en soorten timmermannen

Wil je graag timmerman worden en ben je benieuwd welke stappen je moet nemen om dit beroep te kunnen uitoefenen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In deze blog bespreken we alles wat bij het vak komt kijken; De vaardigheden en opleidingen die nodig zijn, het salaris van een timmerman en de verschillende soorten timmermannen. Lees verder om te ontdekken hoe jij een timmerman kunt worden bij Binck.

Wat doet een timmerman?

Een timmerman maakt, repareert en monteert houten onderdelen. Als timmerman werk je met zowel hand- als elektrisch gereedschap. Timmermannen werken vaak aan de hand van een ontwerp of bouwtekening, maar het komt ook voor dat zij een constructie zelf ontwerpen. Als timmerman moet je nauwkeurig zijn, hard werken, probleemoplossend denken en oog voor detail hebben.

Timmerman worden

Welke opleiding heb je nodig om timmerman te worden?

Timmerman word je niet zomaar, hiervoor heb je een opleiding nodig. Je kunt timmerman worden door een opleiding te volgen op het MBO, dat is een niveau 2 opleiding die 2 jaar duurt. Met één van de volgende diploma’s word je toegelaten tot de opleiding; Een entreeopleiding, BBL diploma, diploma Assistent Bouw en Infra of een ander erkend diploma of bewijsstuk. Tijdens de opleiding leer je om zelfstandig eenvoudig timmerwerk uit te voeren. Je gaat aan de slag met het maken van verschillende constructies en leert alles over materialen en gereedschappen. Na de twee jaar kan je als timmerman doorleren op niveau 3 op het HBO, hier kies je een bepaald vakgebied waar je een specialist in wordt.  Eenmaal aan het werk kun je alle kanten op, bijna elke dag is anders, het verdient goed en er is veel werk.

 

Welke soorten timmermannen zijn er?

Timmerman worden

Betontimmerman

Een betontimmerman is voornamelijk gespecialiseerd in het maken van goede bekistingen die gebruikt worden voor betonconstructies. De kisten worden perfect op maat gemaakt door middel van bouwtekeningen. De betontimmerman krijgt bouwtekeningen aangeleverd om hier vervolgens goede bekistingen van te maken. Deze bekistingen worden gebruikt voor het gieten van beton voor bijvoorbeeld funderingen en vloeren.


Vacature Betontimmerman
Vacature afbouw timmerman

Afbouw timmerman

De werkzaamheden die je als afbouw timmerman uitvoert behoren tot de eindfase van een bouwproject. Door de uiteenlopende werkzaamheden hebben ze een hoop kennis en werkervaring nodig. De werkzaamheden specifiek zijn vooral het afwerken van plafonds, binnenwanden en interieur. Ook werkt een afbouw timmerman mee met het afbouwen en corrigeren van verschillende constructies.


Vacature Afbouw Timmerman
ZZP timmerman gezocht

Allround timmerman

Een allround timmerman in de bouw houdt zich voornamelijk bezig met het aftimmeren en onderhouds- en constructiewerkzaamheden. Per project kan het heel erg uiteenlopen wat de werkzaamheden van een allround timmerman zijn. Hierbij kan je denken aan het maken van raamkozijnen, overkappingen, plafonds en het plaatsen van tussenwanden.


Vacature Allround Timmerman

Salaris Timmerman: Wat verdiend een timmerman?

Het salaris van een timmerman wordt bepaalt aan de hand van de ervaring, type werk en functie. Ook kan het verschillen of je als timmerman in loondienst bij een bedrijf werkt of zelfstandig wordt ingehuurd door een opdrachtgever. Het minimum salaris ligt gemiddeld rond €2.300 en loopt op tot een maximum van 3.400 per maand op basis van een 40-urige werkweek. Het uurtarief van ZZP’ers varieert meestal tussen €30 – €40.

Timmerman worden bij Binck

ZZP timmerman

Als timmerman kan je ook als ZZP’er aan het werk. Als ZZP’er bij Binck word je aan de slag gezet op mooie klussen bij grote opdrachtgevers in de bouw. Het voordeel van ZZP’er zijn bij Binck als timmerman is dat je in een vaste pool wordt geplaatst en daardoor vaak direct aan de slag kunt gaan. Je kan een goede begeleiding verwachten en de facturering wordt snel afgehandeld. Er wordt werk voor je geregeld in de regio en je gaat werken onder goede arbeidsomstandigheden!

Benieuwd wat we nog meer voor jou als ZZP timmerman kunnen betekenen?

Lees meer 

Timmerman worden bij Binck

Ben jij een timmerman en zoek je werk in de bouw? Twijfel dan niet en meld je aan via de vacatures in de onderstaande link! Wij nemen contact met je op en gaan ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk aan de slag kunt.

Nu solliciteren!

Jake Mastenbroek

Jake helpt je graag verder!

06 45 45 72 33
070 383 35 95
jake@binckwerk.nl