fbpx

5 voordelen waardoor jij in de bouw wilt werken!

Blog: Kom erachter of werken in de bouw iets voor jou is

Een groot gedeelte van de week ben je aan het werk. Daarom is het belangrijk om het naar je zin te hebben. Niet alleen in je functie maar ook bij het bedrijf. Niets leukers dan werken in de bouw! Wij weten waarom en hebben de voordelen voor je op een rij gezet.

Voordelen werken in de bouw bij Binck

De voordelen van werken in de bouw op een rij

De bouwsector is één van de belangrijkste sectoren. Werken in de bouw staat vaak bekend als fysiek werk. Mensen in de bouw zijn vaak niet bang om hun handen vies te maken en vinden het leuk om later terug te kijken op iets waar zij aan hebben meegebouwd. Wil jij meer weten over de voordelen van werken in de bouw en erachter komen of dit echt iets voor jou is? Je leest het hier:

De voordelen

1

Veel werk in de bouw

Er is altijd veel werk in de bouwsector. Het afgelopen jaar werden er bijna 70 duizend nieuwbouwwoningen gebouwd (CBS, 2021). Er is veel vraag naar ervaren maar ook startende bouwvakkers en naar verwachting blijft het aantal banen in de bouw de komende jaren stijgen.

2

Veel buiten werken

Houd jij er niet van om binnen te zitten? Dan is werken in de bouw zeker wat voor jou. Je bent namelijk bijna elke dag volop in de buitenlucht. Gelukkig is het in Nederland vaak redelijk goed weer. Wist je bijvoorbeeld dat het 92% van de tijd droog is in Nederland? (weeronline, 2022) En mocht het extreem warm of koud zijn dan worden er maatregelen genomen.

3

Ook werk als je geen diploma hebt

Misschien heb je geen diploma, ben je nog jong en wil je graag in de bouw werken én alsnog leren. Dat is geen enkel probleem. Er worden genoeg opleidingen aangeboden, zodat jij snel de juiste papieren tot beschikking hebt. Vaak kan je deze opleidingen tijdens het werk volgen. Los hiervan zijn er ook een aantal functies in de bouw waar je alleen een VCA-diploma voor nodig hebt. Dit diploma is gelukkig eenvoudig te behalen.

4

Volop teamwork en collegialiteit

Van portier aan het hek tot kraanmachinist, op een bouwplaats ben je eigenlijk nooit alleen. Je hebt altijd collega’s om je heen waar je op terug kunt vallen en andersom natuurlijk ook. Door al dit teamwork levert het werk een gezellige collegiale sfeer op!

5

Vaste werktijden

Als je in de bouw werkt kan je zeker zijn van vaste werktijden. De bouwsector is bijna alleen maar op doordeweekse dagen op vaste werktijden actief. Er komen bijna geen onregelmatige-, nacht- of weekenddiensten voor. Je bent dus gegarandeerd van regelmaat. De bouw begint vroeg, dus je moet je moet vaak al redelijk vroeg op pad. Hier staat tegenover dat de werkdag meestal rond 16:00 uur eindigt.

Bouwopruimer worden in de bouw

Is werken in de bouw wat voor jou?

Hopelijk heb je door het lezen over de voordelen van werken in de bouw een beter beeld van de bouwsector gekregen. Mocht je meer willen weten over werken in de bouw lees dan ook gerust eens andere artikelen zoals de blog ‘Hoe word je een bouwopruimer?’.

Lees meer

Terug naar magazine